Selecteer een pagina

 

Add-ons zijn een waardevolle toevoeging aan je browser. Zo kun je bijvoorbeeld sneller een website laten vertalen of een timer instellen. Maar dit zijn niet de add-ons die ik heb toegevoegd. Hierbij de lijst van add-ons die voorbij onmisbaar zijn.

Distraction Free YouTube

Deze add-on blokkeert op YouTube alle afleidende video’s. Het is instelbaar zoals jij wilt. Wil je bijvoorbeeld alleen maar de video’s zien in je abonnementen en niets in balk aan de rechterkant, dat kan helemaal.

Vergelijkbaar met deze add-on is een trucje via een andere add-on. Ik prefereer Distraction Free YouTube, maar dit kan in bepaalde situaties handig zijn. Hieronder een korte instructie:

Installeer eerst de add-on Stylebot (Google Chrome) of Stylus (Firefox). Open daarna YouTube en klik op Stylus of Stylebot. Maak een nieuwe Style aan en voeg onderstaande code in:

.ytd-grid-renderer, yt-horizontal-list-renderer, ytd-expanded-shelf-contents-renderer, ytd-watch-next-secondary-results-renderer {-webkit-filter: blur(5px) grayscale(1);/* Safari 6.0 – 9.0 */filter: blur(5px) grayscale(1);}

 

Freedom Website Blocker

De Freedom Website Blocker zorgt ervoor dat de websites aangegeven in Freedom worden geblokkeerd.

De aangegeven websites zullen alleen worden geblokkeerd als je in een sessie zit.
Ik heb bijvoorbeeld voor het schrijven van deze blogpost gebruik gemaakt van Freedom om geconcentreerd aan de slag te gaan.

 

Notion Webclipper

De Notion Webclipper is onderdeel van de all-in-one workplace software Notion. Het is een knop waarmee je snel een link kan opslaan in jouw Notion account. Hiermee maak je een lijst met items die je later wilt lezen of bekijken.

 

LanguageTool

Zorgt voor een betere spellingcontrole in de browser. Hierdoor wordt het taalgebruik beter in je online taalgebruik.

 

Toggl Button

Hierdoor kan ik direct vanuit mijn to-dolijst de timer starten om bij te houden hoe lang ik met de taken bezig ben. De Toggl button maakt uit van het programma Toggl waar tijdregistratie in plaats kan vinden.