Selecteer een pagina

 

Een ochtendroutine is soort geautomatiseerd stappenplan die je elke ochtend uitvoert zonder daar echt bij stil te staan. Denk dan bijvoorbeeld aan het poetsen van je tanden of niet te vergeten het aankleden. Maar je kunt de ochtendroutine zelf indelen zoals jij wilt. Ik probeer dingen er aan toe te voegen waardoor ik het gevoel krijg dat ik de dag productief start en dit mee kan nemen in de rest van de dag. Hieronder zal ik mijn ochtendroutine beschrijven en de reden vertellen waarom ik dit in mijn routine heb opgenomen.

 

1. Opstaan

Je zou het niet verwachten maar opstaan hoort inderdaad ook bij mijn ochtendroutine. Ik probeer om 6 uur op te staan. Dit geeft me genoeg tijd om de dag productief te starten voordat ik richting het kantoor ga. En natuurlijk gaat dit bij mij wel eens mis, dan ligt het bed toch net iets te lekker en is het opschieten om op tijd te komen.

 

2. Hygiëne

Na het opstaan stap ik gelijk onder de douche. Ik hou echt van een ochtenddouche. Het is dan net alsof de slaap zo het putje inspoelt. Verder doe ik de dingen zoals tanden poetsen, lenzen in, het kapsel fatsoeneren en aankleden. Geen spannende dingen.

 

3. Ontbijten

Het ontbijt is voor mij vrij eenvoudig. 2 sneetjes brood met kaas of beleg. Dit maak ik de avond van tevoren al klaar, samen met de lunchtrommel voor op het werk. Hierdoor hoeft er geen keuze gemaakt te worden in de ochtend over wat ik toch eens op mijn broodje zal doen.

 

4. Lezen

Ik lees graag boeken, maar kom daar regelmatig niet aan toe. Daarom heb ik dit opgenomen in mijn ochtendroutine. Hierdoor zorg ik ervoor dat het me toch lukt om regelmatig een boek te lezen en blijf ik lerende.

 

5. Huishouding

In de ochtend voor dat ik vertrek probeer ik het huis ook zoveel mogelijk aan kant te hebben. Wanneer ik  dan thuis kom na het werk, geeft het mij een gevoel van rust en kan ik me bezig houden met belangrijkere zaken.

 

Voor meer informatie over een ochtendroutine, bekijk eens deze video!